„ Ochrana osobných údajov „ podľa zákona 122/2013 Z.z. v znení noviel 28.10.2016

Asociácia lektorov a kariérnych poradcov organizuje dňa 28.10.2016 školenie: O ochrane osobných údajov.

ZAČIATOK:
28. októbra 2016

INSTRUCTORS:

Adresa

Kremnička 53, Banská Bystrica 974 05   Zobraziť na mape

Kategórie

Školenie

Cieľom školenia je naučiť sa, ako pracovať s uvedeným zákonom a vedieť si plniť povinnosti, ktoré z neho vyplývajú.

Súčasťou školenia je aj vypracovanie príkladných písomností:

  • Zmluva so sprostredkovateľom
  • Súhlas dotknutej osoby
  • Záznam o poučení oprávnenej osoby
  • Oznámenie informačných systémov
  • Evidenčný list informačných systémov
  • SMERNICA BEZPEČNOSTNÝCH OPATRENÍ

Školenie je určené pre osoby, ktoré prichádzajú do styku s osobnými údajmi v podnikateľskom prostredí, vo verejnej správe, v oblasti neziskovej a ďalších oblastiach, ktorých sa ochrana osobných údaj týka:

  • Podnikatelia fyzické osoby
  • Konatelia, manažéri, štatutári
  • Mzdoví pracovníci, personalisti
  • Účtovníci
  • Osoby zodpovedné prevádzkovatelia a sprostredkovatelia
  • Osoby oprávnené
  • Osoby poverené dohľadom nad ochranou osobných údajov

Po úspešnom ukončení školenia bude účastníkom vystavené písomné osvedčenie na meno o absolvovaní školenia o ochrane osobných údajov.

Školenie sa koná:

Deň:           28.10.2016

Čas:            Od 08,30 hod do 15,00 hod

Cena:          50 €

Miesto:       Škola Asociácie lektorov a kariérnych poradcov, Kremnička 53, Banská Bystrica

Obsah školenia

  • Prezentácia
  • Vznik zákona, dôvod vzniku zákona, orientácia v právnej norme
  • Pôsobnosť zákona, základné pojmy
  • Zásady spracúvania osobných údajov – spracovanie príkladnej zmluvy so sprostredkovateľom
  • Spracúvanie osobných údajov a podmienky spracúvania OU
  • Práva dotknutej osoby – vypracovanie príkladného súhlasu dotknutej osoby
  • Oprávnená osoba – vypracovanie Záznamu o poučení oprávnenej osoby
  • Zodpovednosť za bezpečnosť osobných údajov
  • Oznamovacia povinnosť, osobitná registrácia a evidencia informačných systémov – vypracovanie oznámenia a evidenčného listu informačného systému
  • Povinnosť vypracovať – Bezpečnostný projekt, Bezpečnostné opatrenia
  • Vypracovanie príkladnej smernice bezpečnostných opatrení informačného systému – TECHNICKÉ OPATRENIA
  • Vypracovanie príkladnej smernice bezpečnostných opatrení informačného systému – ORGANIZAČNÉ OPATRENIA
  • Postavenie, pôsobnosť úradu, kontrola a sankcie
  • Diskusia

V prípade otázok sme Vám k dispozícii telefonicky na t.č. 0919 185 148 alebo mailom na alkp@alkp.sk

Pridaj komentár